Kledingadvies Lapland

Kleding in lagen
Omdat het weer en de lichamelijke inspanningen voortdurend veranderen tijdens de reis in Lapland, is het niet altijd even gemakkelijk te bepalen wat er nu het beste aangetrokken kan worden. Eigenlijk is ons advies heel simpel. Werk met verschillende kledinglagen, zodat je afhankelijk van de activiteit je kleding kunt aanpassen. Het heeft dus bijvoorbeeld geen zin om een hele dikke jas aan te hebben op het moment dat je fysiek actief bent in Lapland. Verder merken wij dat er nog veel onduidelijkheid is over de kwaliteit en functie van kledinglagen en de gebruikte materialen in winterkleding. Zorg dan ook dat je goed advies inwint bij de buitensportzaak, voordat je een reis maakt naar Lapland.

Aangenamere gevoelstemperatuur
Het klimaat in Lapland is over het algemeen koud met wisselende temperaturen tussen -35 C en -2 C. De koude voelt alleen wel anders aan dan bijvoorbeeld in de Alpen. In Lapland is het meer droge koude, hierdoor is de gevoelstemperatuur vaak aangenamer. Toch is het raadzaam om goed voorbereid op reis te gaan met goede warme en functionele kleding.

Voor de meeste programma's in Lapland ontvang je ter plaatse een gespecialiseerde uitrusting: 

Paklijst Lapland:

Wij raden je aan specifiek materiaal alleen in gespecialiseerde buitensportzaken te kopen of te bestellen via GoLapland. GoLapland werkt o.a. samen met Peak Performance, The North Face en Craft.

Bij koude verlies je 50% van je lichaamswarmte via je hoofd, dus een muts is absoluut noodzakelijk!

Direct meer weten:
Bel met: +31 (0)13 8000 223
Mail met: golapland@golapland.nl