Elektriciteit en internet Lapland
 

Elektriciteit en internet Lapland

Het stroomnet in Lapland is hetzelfde als bij ons: 220 volt. Je kunt dezelfde stekkers gebruiken. In wildernislodges, igloo's en ijshotels is vaak geen stroom aanwezig om je camera of telefoon op te laden. Neem contact met ons op »
 

Bereikbaarheid Lapland

Goed om te weten

Internet
Draadloos internet vind je op heel veel plekken in Lapland waar je met je eigen laptop het world wide web op kunt. In de steden vind je internet in alle hotels en de meeste restaurants tegenwoordig. Zit je midden in de sneeuw, dan is er vaak geen computer en geen draadloos internet.

Betalen in Lapland
De munteenheid van Finland is de Euro, in principe kun je overal in Lapland pinnen en met creditcard betalen. In dorpen zoals Saariselkä, Rovaniemi en Levi zijn voldoende geldautomaten te vinden.

Bereikbaarheid Lapland

Winter en zomertijd

Tijdsverschil
Het tijdsverschil in de winter (en zomer) is 1 uur later in Fins Lapland. In Lapland geldt namelijk de Oost-Europese tijd. Die is een uur later dan bij ons: 12.00 uur in de Benelux is 13.00 uur in Lapland. Zomer- en wintertijd gaan op hetzelfde moment in als in de Benelux. Het uur tijdsverschil blijft dus altijd.

Bereikbaarheid Lapland

Telefoneren in Lapland

Bellen
In Fins Lapland heb je bijna overal telefonisch bereik. Als het heel koud is, kan het voorkomen dat de batterij van je telefoon sneller leeg gaat. Wil je even bellen vanuit Lapland om te laten weten dat je goed bent aangekomen, toets dan eerst 99031 en daarna het telefoonnummer.

Lees meer over Lapland »

Meer weten?

Direct contact

Heb je nog vragen of wil je direct graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een magische reis naar Lapland? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij komen binnen 24 uur bij je terug met een voorstel op maat! Bellen kan ook: +31 (0)13 8000 223.

Direct contact 013 - 8000 223