Elektriciteit en internet Lapland
 

Elektriciteit en internet Lapland

Het stroomnet in Lapland is hetzelfde als bij ons: 220 volt. Je kunt dezelfde stekkers gebruiken. In wildernislodges, igloo's en ijshotels is vaak geen stroom aanwezig om je camera of telefoon op te laden.
 

Goed om te weten

Bereikbaarheid Lapland

Internet Draadloos internet vind je op heel veel plekken in Lapland waar je met je eigen laptop het world wide web op kunt. In de steden vind je internet in alle hotels en de meeste restaurants tegenwoordig. Zit je midden in de sneeuw, dan is er vaak geen computer en geen draadloos internet.

Tijdverschil Het tijdsverschil in de winter (en zomer) is 1 uur later in Fins Lapland. In Lapland geldt namelijk de Oost-Europese tijd. Die is een uur later dan bij ons: 12.00 uur in de Benelux is 13.00 uur in Lapland. Zomer- en wintertijd gaan op hetzelfde moment in als in de Benelux. Het uur tijdsverschil blijft dus altijd.

Bellen Bellen is in het land van Nokia heel gemakkelijk: je hebt bijna overal bereik. Als het heel koud is, kan het voorkomen dat de batterij van je telefoon sneller leeg gaat. Wil je even bellen vanuit Lapland om te laten weten dat je goed bent aangekomen, toets dan eerst 99031 en daarna het telefoonnummer.
Direct contact 013 - 8000 223