Noorderlicht Lapland
 

Noorderlicht Lapland

In de maanden december t/m februari heb je de meeste kans om dit mysterieuze licht te bewonderen, het moet dan wel donker en onbewolkt zijn. Het kan 's-nachts best fris zijn met temperaturen tot -20 graden Celsius. Vergeet niet om je warme muts, handschoenen en een warme kop chocolademelk mee te nemen! Het spotten van het Noorderlicht is echt een onvergetelijke once-in-a-lifetime ervaring tijdens uw incentivereis.
Neem contact op »
 

Een magisch natuurverschijnsel

Aurora Borealis

Beloon uw medewerkers en relaties met het indrukwekkende noorderlicht, officieel 'aurora borealis' genoemd. Dit prachtige natuurverschijnsel is 's winters in het noorden van Lapland bij een heldere vrieslucht te zien. Enorme lichtbundels bewegen zich dan langs de nachtelijke hemel. Een onvergetelijke ervaring, vooral als u midden in de natuur bent en de stilte allesoverheersend is.

Het noorderlicht kan wit of groen zijn, als wapperende vitrage. Soms verandert het als in een lichtshow voortdurend van kleur, sterkte en vorm. Indrukwekkend zijn de dwarrelende veelkleurige 'gaswolken' in Lapland in rose, purper en violet, als regenboogkleuren in een olieplas.

Overnachten onder 1000 sterren

Once-in-a-lifetime

Voor een echte unieke ervaring is het mogelijk om te overnachten in een Aurora cabin. Deze cabins zijn omgeven door meters sneeuw en zijn gevestigd midden in de ongerepte natuur waar het zeer donker is 's-nachts. Dit geeft je een unieke kans om het Noorderlicht te kunnen spotten in alle rust en stilte. Een magisch fenomeen wat je niet mag missen tijdens een incentive of teamreis naar Lapland.

Ontdek de mogelijkheden voor uw reis »

Uren aan daglicht in de winter en zomer

Zonsopkomst & zonsondergang Lapland

Land van licht en donker
Niet alleen het klimaat en de zes seizoenen maken dit deel van Lapland bijzonder, dat geldt ook voor de verdeling van het zonlicht over het jaar.Zo gaat de zon eind juni niet onder in Lapland en is het 24 uur per dag licht. Je kunt dan optimaal genieten van je verblijf en het aangename weer.

Donkere winter: mooiste tijd
In de wintermaanden is het juist andersom: eind december is de zon vrijwel niet zichtbaar en is het zo'n 21 uur per dag donker. December en januari zijn dan dus de donkere maanden, waarbij het kort daglicht is in Lapland (van 09.30 uur tot 15.00 uur). Toch is dit juist een zeer geschikte reisperiode. Lapland is nu op z'n mooist met het bijzondere licht, (een lila, paars achtige mysterieuse gloed) een dikke sneeuwlaag en de stilte. In de maanden februai, maart en april lengen de dagen in Lapland snel en is de temperatuur wat milder.

Lees meer over Lapland »

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding

Klimaat Lapland

Subarctisch klimaat
Lapland heeft vanwege haar ligging boven de poolcirkel een subarctisch klimaat. De winters in Lapland zijn lang en ijzig koud, met temperaturen van 10 tot 35 graden onder het vriespunt en zeer veel sneeuwval. De sneeuw blijft maandenlang liggen. Verder is er weinig neerslag. December tot en met februari zijn de koudste maanden in Lapland. Dan komt de zon bijna niet boven de horizon. De zomer in Lapland kent temperaturen tussen de 15 en 20 graden boven nul. Tussen half juni en half juli gaat de zon in Lapland nooit helemaal onder.

Aangenaam landklimaat
Wat prettig is, is dat er in Lapland een landklimaat heerst: de lucht is droger dan in Nederland en voelt daardoor minder koud aan dan dezelfde temperatuur in Nederland. Hoe koud is nu echt koud?

Meer weten?

Direct contact

Heb je nog vragen of wil je direct graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een magische reis naar Lapland? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij komen binnen 24 uur bij je terug met een voorstel op maat! Bellen kan ook: +31 (0)13 8000 223.

Direct contact 013 - 8000 223