Vluchten en bestemmingen
 

Vluchten en bestemmingen

U vliegt met Finnair in nog geen tweeënhalf uur vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf naar Helsinki. Vanuit Helsinki onderhoudt Finnair en haar dochtermaatschappij Finncomm Airlines verbindingen met een groot aantal binnenlandse bestemmingen binnen Lapland. GoLapland werkt intensief samen met Finnair op het gebied van de lijnvluchten en met Transavia met grotere groepen en charters. Wij informeren u graag over de mogelijkheden »
 

Met al het gemak en luxe

Vliegmaatschappijen

VANUIT AMSTERDAM
Het komende winterseizoen zijn er dagelijks vluchten van Finnair of SAS vanuit Amsterdam naar Helsinki en Stockholm. Vanuit Helsinki of Stockholm vliegt u met al het gemak en luxe door naar uw uiteindelijke bestemmingen binnen Zweeds- of Fins Lapland.

VANUIT BRUSSEL
Ook vanuit Brussel zijn er het komende winterseizoen dagelijks vluchten van Finnair of SAS naar Helsinki en Stockholm. Vanuit Helsinki of Stockholm vliegt u met al het gemak en luxe door naar uw uiteindelijke bestemmingen binnen Zweeds- of Fins Lapland.

Voor de authentieke Lapland beleving

Bestemmingen

Rovaniemi – De poort naar Lapland
Een stad aan de boezem van de natuur; Rovaniemi is de bruisende hoofdstad van Fins Lapland en omarmt twee grote rivieren direct aan de poolcirkel. Deze internationale stad is voortdurend in ontwikkeling en is altijd al een poort naar Lapland geweest. Hier vormen moderne ontwikkelingen samen met cultuur en natuur een ​​uniek geheel. De wildernis van Lapland ligt op slechts tien minuten van het centrum van de stad, hetgeen veel avonturiers heeft verleid om de ongerepte vlakten te komen verkennen. In Rovaniemi bevindt zich tevens de leukste plek op de Poolcirkel; bezoek Santa Claus Village, waar de beroemdste inwoner van Lapland, de Kerstman zelf, klaarstaat om alle internationale bezoekers te verwelkomen.

Rovaniemi is de thuisbasis van de meest noordelijke universiteit in Finland, daarnaast is het het belangrijkste centrum van handel, sport en cultuur van de regio. De stad is beroemd om zijn bruisende nachtleven, dat voor iedereen iets heeft te bieden. Het grote aanbod aan voorzieningen in Rovaniemi maakt het mogelijk om veel verschillende soorten programma's en evenementen te kunnen aanbieden, variërend van enkele tientallen tot duizenden deelnemers.

Alle hotels in Rovaniemi zijn ofwel gelegen in het centrum van de stad of binnen 3 km afstand, waardoor deze goed bereikbaar zijn en de reistijden worden beperkt.

Pohtimo AREA - ligt op ongeveer 30 km van het centrum van Rovaniemi. Lapland Hotel Bear's Lodge en de prachtige natuur bieden onvergetelijke herinneringen voor de gasten. Dit is een leuke bestemming voor iedereen, op korte afstand van Rovaniemi stad.

Lees meer over Fins Lapland »
Saariselkä – Word verliefd op Lapland
Een vleugje van de inheemse cultuur. Saariselkä is een onbetwist onderdeel van Lapland - een plek waar van alles gebeurt. Dit is een plek die direct sterke gevoelens opwekt bij zijn bezoekers. Saariselkä en omgeving biedt zijn bezoekers de mogelijkheid om de realiteit van het Noorden en de krachtige eigenheid ervan te ervaren. Goudzoeken, honderden legendes, de Sami-cultuur en de rendierhouderij zijn authentieke aspecten van Lapland die bezoekers moeten ervaren. De ongerepte wildernis is duizenden jaren onaangeroerd gebleven. Het landschap wordt gekenmerkt door tal van rivieren, meren en bergen. De seizoenen in Lapland zijn vol magie, van het Poollicht dat de hemel verlicht tijdens de donkere periode tot de nachtloze nachten van de zomer. De natuur heeft zo zijn eigen decors.

Het dorp Saariselkä is het hele jaar bewoond en heeft een lange geschiedenis en levendige cultuur. De hotels, restaurants, winkels, de spa en andere voorzieningen liggen allemaal op een steenworp afstand van elkaar.

In Saariselkä word je omringd door de rust van de wildernis en de majestueuze bergen. Het is ook een interessant cultureel centrum - een plek waar je meer te weten kan komen over de eeuwenoude Sami-cultuur en het leven van de goudzoekers. Waarom niet in hun voetsporen treden als goudzoeker? De goudklompjes wachten nog steeds om gevonden te worden ...

De luchthaven Ivalo bevindt zich op slechts 23 km van Saariselkä waardoor de reistijd ongeveer 30 minuten bedraagt. Het programma kan ook direct vanaf de luchthaven worden gestart, bijvoorbeeld met sneeuwscooters, waardoor de reis nog leuker wordt.

Alle hotels in Saariselkä liggen midden in het centrum, waardoor de accommodatie gemakkelijk is te bereiken en de reistijden worden beperkt. Saariselkä is ook erg populair als wintersportbestemming (in de zomer alleen voor groepen van min. 10 personen), is gelegen ten noorden van Rovaniemi en de dichtstbijzijnde luchthaven is Ivalo.

Ook de Levi en Ylläs resorts zijn erg populair in de winter, de dichtstbijzijnde luchthaven is Kittilä (KTT).
LEVI slaapt nooit
Verrassende combinaties in de natuur van Lapland. Levi is, niet zonder reden, de nummer één bestemming voor actieve reizigers; de faciliteiten van het resort worden constant vernieuwd en gaan harmonieus op in de natuurlijke omgeving. Begeleide tochten in de omgeving nemen de reizigers mee op ongelooflijke avonturen die nog lang in hun geheugen gegrift staan. Levi biedt je zo'n rijkdom aan ervaringen dat het maken van een keuze moeilijk wordt!

Levi is als een kleine stad en biedt volop activiteiten, evenementen en culturele ervaringen. Alle voorzieningen zijn voorhanden en liefhebbers van winkelen komen gegarandeerd aan hun trekken, alle winkels bevinden zich binnen een korte loopafstand van elkaar. Levi is ook beroemd om zijn bruisende nachtleven, ontspannen sfeer en hoogwaardige culturele activiteiten. In het seizoen klinkt de muziek ononderbroken en staan er elke avond bekende artiesten op het podium.

Ylläs – De magie van de zeven bergen
Een met de natuur. Ylläs biedt reizigers een rustige natuurlijke omgeving en activiteiten in de juiste proporties in Lapland. De zeven bergen in het gebied bieden een natuurlijke arena om de omgeving te ervaren - de boomloze heuveltoppen zorgen voor een unieke sfeer. De hooglanden van Ylläs zijn een ideale locatie voor reizigers die waarde hechten aan de ruwe schoonheid en unieke kenmerken van de wildernis.

Het gebied rondom Ylläs bestaat uit zeven hoogvlakten en twee originele Lapse dorpen. Op 718 meter hoogte is de Ylläs berg zelf een van de hoogste bergen in Lapland. Het dorp Äkäslompolo is gelegen aan de noordelijke kant van de Ylläs berg en het dorp Ylläsjärvi aan de zuidelijke kant.

Neem contact op »

Meer weten?

Direct contact

Heb je nog vragen of wil je direct graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een magische reis naar Lapland? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij komen binnen 24 uur bij je terug met een voorstel op maat! Bellen kan ook: +31 (0)13 8000 223.

Direct contact 013 - 8000 223