Zweeds Lapland
 

Zweeds Lapland

Op deze pagina vindt u een voorbeeld programma van een incentivereis naar Zweeds Lapland. Elke reis van GoLapland naar Zweeds Lapland is maatwerk. Desgewenst leveren wij een inhoudelijke bijdrage aan het programma. Wij staan graag voor u klaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan »
 

Arctic adventure

Winteravontuur in Zweden

<< Bekijk hiernaast de filmcompilatie van de door ons verzorgde incentivereizen naar Zweeds Lapland.

Stel je voor; In welke richting je ook kijkt, een eindeloze witte vlakte strekt zich voor je uit. Met sneeuw bedekte bossen, een bevroren zee en ouroude bergen; alles is prachtig in het wit gehuld. Zelfs als de ijzige nacht in volle gang is, heerst er geen duisternis want de hemel wordt schitterend opgelicht door het betoverende noorderlicht. Laat jezelf verleiden door het traditionele eten en laat je verwelkomen door de lokale bevolking, tradities en cultuur. Zweeds Lapland, een incentive bestemming pur sang.

Ook naar Zweeds Lapland:
Bel met: +31 (0)13 8000 223
Mail naar: golapland@golapland.nl

Dag 1

Aankomst op de luchthaven


Je krijgt hier meteen alles wat je nodig hebt aan winter-uitrusting tijdens deze reis zodat je startklaar bent voor je eerste activiteit. Per sneeuwscooter beginnen we aan onze tocht naar onze bestemming Iglootel: een fantastisch hotel volledige gemaakt uit ijs en sneeuw. Je kunt in één vlugge blik zien hoe speciaal en artistiek dit hotel is. Muziek en heerlijk warme hot tubs en sauna staan klaar voor het ultieme ontspannen.

Hondenslee safari en ice fishing
Niet ver van het Iglootel bevindt zich een prachtig meer. Een groep zeer enthousiaste husky honden staan hier te popelen om je mee te nemen op een tocht naar het Iglootel. Na een opwindend uurtje op de slee komen we terug bij het meer aan en maken we ons klaar voor ijsvissen, een oude Lapse traditie. Als je een beetje geluk en vaardigheden hebt, vang je misschien zelfs wel wat en kunnen we er een heerlijk voorgerechtje van maken boven een vuurtje.

Dag 2

Snowscooter Adventure!


Onze tocht gaat vandaag naar het Svansele Wildernis Kamp op de sneeuwscooter. Onderweg maken we uiteraard een aantal stops om even bij te tanken met een lekker warm bakje koffie vers gemaakt boven een vuurtje en voor een heerlijke lunch in de wildernis. In het kamp slapen we in een tipi: een kegelvormige tent traditioneel gemaakt van dierenhuiden en houten palen door lokale bewoners.

We slapen op zeer comfortabele rendierhuiden en in heerlijk warme slaapzakken. In het midden van de tent stoken we een vuurtje. Het enige wat ons binnen warm kan houden aangezien het wilderniskamp geen elektriciteit of stromend water heeft. Zodra de avond valt, zetten we lantaarns langs de paden. Welkom in een adembenemende magische wereld! Uiteraard eten we ook in stijl: een echte wildernis drie-gangen maaltijd wordt geserveerd rond een gezellig kampvuur. Die avond kun je genieten van de hout gestookte sauna’s en hot tubs. Of wat dacht je van een houten water/ijs-glijbaan om af te glijden, regelrecht de rivier in? Tijdens de zomer is de rivier warm en in de winter mag de rivier dan wel koud zijn, het is toch ook zeer zeker erg verfrissend en gezond!

Dag 3

Breaking the ice

Je krijgt een rondleiding op een wildernis tentoonstelling in een levensechte omgeving, waar wilde dieren binnen een straal van 30 kilometer leven. Daarna gaan we met auto’s op pad naar de ijzige kust van Pite Havsbad voor een tocht met een ijsbreker. Terwijl je een kijkje neemt op het schip, kun je ook de ijsblokken goed rond horen drijven in het donkere water rond de ijsbreker. Onderweg stoppen we voor een duik in het water! Uiteraard krijg je een reddingspak aan zodat je veilig tussen de enorme ijsblokken kunt drijven. De lunch wordt geserveerd op de ijsbreker. Terug in de haven worden we verwelkomd met warm vuur op het strand, waar rendieren op ons staan te wachten voor een sensationele rendierenrace. Hier krijg je ook de zeer interessante en cultuurrijke geschiedenis te horen van de Samí bevolking met zijn 8 seizoenen. De Samí bevolking is de enige erkende inheemse bevolking nog overgebleven in Scandinavië. Met paard en wagen gaan we naar het ultramoderne Piteå City Hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 4

Back home

Op deze laatste dag van de incentivereis naar Lapland kun je nog genieten van een authentiek Scandinavisch ontbijtbuffet, voor we naar het vliegveld gaan. Einde van een fantastiche personeelsreis naar Zweeds Lapland.

Zelf Lapland ervaren? »

Meer weten?

Direct contact

Heb je nog vragen of wil je direct graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een magische reis naar Lapland? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij komen binnen 24 uur bij je terug met een voorstel op maat! Bellen kan ook: +31 (0)13 8000 223.

Direct contact 013 - 8000 223