Culinair Lapland – GoLapland
 

Culinair Lapland

 

Rendier, eland en zalm

Proef de authentieke gerechten

De Finse keuken kent zowel Scandinavische als Russische invloeden. Er is een aantal (regionale) specialiteiten ontstaan dat het proberen meer dan waard is. In de Lapse keuken wordt veel gebruik gemaakt van wat de natuur te bieden heeft, naast het ijsvissen wordt er in andere seizoenen ook veel op open water gevist. Er staat dan ook veel vis op het menu, wat ook bijna niet anders kan in een land waarvan 10% van de oppervlakte uit water bestaat. Een van de meest geserveerde vleessoorten is, uiteraard, het rendiervlees. Veel bewoners houden rendieren voor eigen gebruik. Vooral de rug is erg populair en word vaak bereid bij een feestelijke maaltijd. Loopt het water u inmiddels in de mond? Bezoek het hoge Noorden van Finland en laat u, na een dag van in- of ontspannende activiteiten, verwennen in een van de talrijke restaurants.
Direct contact 013 - 8000 223