IJsbreker – GoLapland
 

IJsbreker

Ervaar de extreme kou van Lapland met een spectaculaire tocht op een ijsbreker!
 

Spanning en sensatie

Dobberen tussen het ijs

De vier uur durende tocht op de Botnische golf, gelegen in het hogen Noorden van Finland en vlak bij de grens van Zweden, is een ervaring die u niet meer zult vergeten. Krakend ijs, koude wind en om de ervaring nog specialer te maken kunt u via een trap de bevroren zee bewandelen. Zo ervaart u de metersdikke ijsmassa onder uw voeten, met om u heen niets anders dan een witte vlakte en de ijsbreker. Maar er is nog meer…. Bent u een echte durfal die tegen de kou kan? Dan kunt u deze tocht nog een tikkeltje spannender maken door uzelf in een waterdicht pak te hijsen en tussen de ijsschotsen te dobberen. En om de tocht geheel in stijl af te sluiten kunt u overnachten in het bijzondere sneeuwkasteel LumiLinna.

Hoor het ijs kraken

Duik in zee!

De imposante ijsbreker zal vertekken uit de havenstad Kemi. Kemi is een klein havenstadje aan de Botnische golf en beschikt over alle faciliteiten die u van een kleine stad kan verwachten. Het stadje wordt met name in de winterperiode goed bezocht vanwege de tocht met de ijsbreker en in het bijzonder de overnachtingsmogelijkheden in het sneeuwkasteel LumiLinna.

Overnachten / dineren in het sneeuwkasteel LumiLinna
Het bijzondere sneeuwkasteel LumiLinna biedt u de mogelijkheid om te overnachten in een kasteel volledig opgebouwd uit sneeuw en ijs. Het hotel ligt in het centrum van het havenstadje Kemi, langs het water van de Botnische Golf. De temperatuur van de kamers in het hotel zijn zo rond de -5ºC, maar met speciale slaapzakken zult u uzelf goed warm kunnen houden. Tevens biedt het kasteel u de mogelijkheid om te dineren in het sneeuwrestaurant. En als u er toch bent, een kijkje in de sneeuwkapel mag zeker niet ontbreken!

GoLapland heeft deze onvergetelijke ervaring voor ons gerealiseerd. Zij hebben ons geleid naar het ‘echte’ Lapland, koud, primitief, maar vooral onwaarschijnlijk mooi.

Bart van Onzen - Partner en consultant bij CPMview

Direct contact 013 - 8000 223