Rendiertocht – GoLapland
 

Rendiertocht

In Lapland lopen de rendieren vaak heel het jaar los in de natuur. Je komt ze haast overal tegen in het wild, maar ze worden ook gebruikt door de lokale Sami bevolking voor rendier safari's. Het rendier trekt je als het ware mee het bos in en over het witte winterlandschap. Rendieren hebben veel spieren en zijn hierdoor erg sterk. Ze kunnen gemakkelijk urenlang de slee mee trekken. Alle rendieren worden door de lokale Sami bevolking met zeer veel respect behandeld. Vraag een vrijblijvende offerte aan »
 

Een magische tocht

Het authentieke Lapland

Rendieren en Lapland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De traditionele bevolking van Lapland, de Saami, leefden destijds als nomaden. Zij volgden hun kudde rendieren in hun jaarlijkse voedseltrek. Nu trekken de Saami niet meer rond, maar de rendieren maken nog wel een belangrijk deel uit van hun leven. Het houden van rendieren is dus in Lapland ook een veelvoorkomend beroep.

Op zoek naar het Noorderlicht

Genieten van de stilte

Er zijn zelfs meer rendieren in Lapland dan dat er mensen wonen. Geen wonder dat veel van het leven om deze dieren draait: de huiden, het vlees én de activiteit. Een traditionele herder vertelt je er alles over tijdens je trekking met een rendierslede. Deze indrukwekkende tocht is onder deskundige leiding en zal u meenemen naar de prachtige gebieden die Lapland heeft. Tevens is het ook mogelijk om met de rendieren 's-avonds op zoek te gaan naar het Noorderlicht, een unieke ervaring!
Direct contact 013 - 8000 223