Sauna – GoLapland
 

Sauna

De sauna is een ommisbaar item in het leven van een Fin. In Finland (Lapland inclusief) zijn meer dan 3,7 miljoen sauna's, op 5,2 miljoen inwoners! Dat is gemiddeld één sauna per woonhuis, en zelfs in de meeste kantoren is er een sauna. Volgens Finnen is de rooksauna het beste. Vraag een vrijblijvende offerte aan »
 

Meer dan 3,7 miljoen sauna's

Een onmisbaar item

Met een houtvuurtje stook je de sauna tot de gewenste temperatuur tussen de 75 en 100 graden Celsius. Zodra de sauna op temperatuur is gaat het vuur uit en is de ruimte zo geventileerd dat je geen rook inademt. Met water op het vuurtje maak je stoom waarmee je de luchtvochtigheid regelt. Hoe vochtiger hoe meer je (eruit) zweet.

Openbare sauna's zijn doorgaans strikt gescheiden tussen mannen en vrouwen en is het heel normaal dat je naakt bent. Als je zwemkleding draagt wordt je vaak gek aangekeken, omdat het als niet hygiënisch wordt gezien.

Kleed je uit voordat je de sauna ingaat en neem eerst een douche. Voel je je niet zo op je gemak in je blootje? Sla dan een handdoek om je heen. Stijgt de hitte naar je hoofd dan stap je naar buiten om af te koelen. Doe het op z'n Fins; duik in een ijswak of rol in de sneeuw...

Balans tussen lichaam en geest

Wellness

Denkt u aan Lapland, dan denkt u ongetwijfeld aan de extreme koude, witte winterlandschappen. Maar ook een saunabezoek is niet weg te denken, wanneer u Lapland bezoekt. Ook massages, kleibaden en aromatherapie kunnen u heerlijk ontspannen na een dagje in de extreme kou. De locale specialisten zorgen voor de perfecte balans tussen lichaam en geest.

Lees meer over Fins Lapland »
Direct contact 013 - 8000 223