Wintersport – GoLapland
 

Wintersport

Lapland is een sprookje in de winter. De uitgestrekte wildernis van het noorden van Europa is in de wintermaanden compleet bedekt met een dikke laag sneeuw. Hier in Lapland is sneeuwzekerheid gegarandeerd! En dat is niet alleen de reden waarom Lapland steeds populairder wordt onder de wintersportliefhebbers, de sneeuwkwaliteit is doorgaands uitstekend en er zijn geen wachtrijen voor de liften.
 

Skiën in winter wonderland

Activiteiten in de sneeuw

De skigebieden Levi, Ruka/Kuusamo, Yllas en Pyhä (Pyhätunturi), Salla bieden voldoende skipistes. Naast skiën en snowboarden zijn er nog volop andere winterse activiteiten in de sneeuw, zoals langlaufen, een wandeling op sneeuwschoenen of op de sneeuwscooter, tobogganning(rodelen), rendiertochten of huskytochten.

Van Rovaniemi is het niet ver naar Ruka. Geografisch gezien behoort Ruka niet tot Lapland, maar omdat er zoveel overeenkomsten zijn wordt het toeristisch gezien wel tot Lapland gerekend. Het stadje is volop in ontwikkeling als toeristenbestemming. Het heeft 20.000 inwoners, op een drukke dagen komen daar 10.000 toeristen bij. Het mooie skigebied is nog altijd in handen van één familie. De 28 pistes liggen in een unieke omgeving. Als je boven komt vergeet je even dat je gekomen bent om te skiën. De bomen bezwijken bijna onder het dikke pak sneeuw, en je hebt een wijds uitzicht over bossen en tientallen meren van de 150.000 die Finland rijk is. De pistes zijn open van half oktober tot half mei. De zomerpistes zelfs tot half juni. De meeste jaren tellen hier maar liefst tweehonderd skidagen. Dat het skigebied kwalitatief goed is, blijkt wel uit het feit dat de Finse skiploeg hier traint. Het is het oudste en grootste skigebied van Finland. Een tip: bezoek dit gebied snel want er wordt van alles gedaan om meer toeristen te trekken en eigenlijk is dat kleinschalige van nu juist erg aantrekkelijk.
Direct contact 013 - 8000 223